Rabu, 31 Disember 2008

Zarith's First Time!!

Ni la kali pertama jarit berjalan kaki meronda kt tasik perdana.. Memola soh jalan situ kt kwsn rumput supaya jatuh nnt xsakit sgt.. dia tamoh jalan.. Peh tu bwk g kt playground dia.. trus xcited.. jalan merata.. walopun keadaan mukabumi situ curam sebanyak 0.5%.. (cewah pepandai jek aku letak fakta kecuraman tuh..) Abeh serata alam dia g.. Chinese pemly dok berkelah pun dia nyibok jek enterprem kt derang.. ngn malu2 alah aku g amek anak aku tuh.. Tak padan ngn jalan melentok liuk seakan2 ahli jimnastik cuma membalancekan diri ketika berjalan diatas batang pinang... centu ler anak aku.. tp ari ni dah improved.. Sonok la dia.. smp tamau balik.. tp ngn paksarela.. kami berjaya gak bwk blk.. Sekian.. Tima kasey!!


Ni diaaa masa mula nk naik syeh!!

Sibuk nk main yg mencabar keupayaan..

Over xcited!!


video

Sirih Junjung Part II

Sorry tentawan sumer.. aku lambat apdet blog aku neh.. Bz aper pun tatau la.. aku bkn jaga kewangan ker akaun ker nk bz ujung2 tawun ni.. Mebi aku ni bz cuti kot.. Otak pun asik full jek xleh nk membuahkan sebijit atau dobijit buah pikiran.. buah durian ker.. buah tembikai ker laici ker lg ker xbleh langsung kan?? Mustahil ya amat ler.. Tp ku gagahkan jua diri ku.. utk masuk barang secebis entry disebabkan dh lama aku tidak berbuat sedemikian rupa.. 2nd project ni kami wat ari kismes yang lalu... Start koi 10 a.m smp la koi 1 p.m baru benti.. Sekbek munga dh bli mlm tuh lg.. Fresh flowers tu beblik trus rendam lam air.. Laki aku pun asik sembur air jek kejap2.. Aku pun dh naik lenjun dh basah kena tempias.. Semua tu semata2 utk menjamin keutuhannyer dihari penting incit yg bernama Qatadah.. (memola aku igt kaum wanita.. call2 laki..hehehehe malu akak)Haaa ni dia laa... hasil kerastangan kami berdua... mungkin korang rasa patent cam sama jek.. Ye la.. dah org yg order tu nk sama cam yg kami wat kt kawan dia sblum ni.. So kami melebihkurangkan la hasil kami utk kesekian kali nyer.. Lantak ler korang nk termuntah ker haper tgk patent yg lebih kuang sama secara berulang2.. janji tuan badan yg oder tuh berpueh ati.. Herm.. kerastangan tersebut adalah seperti yg terpampang di bawah ni:


Dari atas..


Dari sisi 1..

Dari sisi 2..

Posisi 3d kununnyer!!

Selasa, 16 Disember 2008

Artis Ker??

Td kt pasar td.. de org tegur aku.. Cik ni artis ker?? Aku jwp.. Eh.. tak.. tak.. muka ceni ckp artis.. Pehtu dia ckp ye.. muka cik ni persis pelakon charlize theron (kalu dia kaler kan rambot jd itam..) Dah mampos.. cene aku nk wat neh.. nk ngaku ker.. pehtu pepura aku ni mmg calis teron tuh.. ker tanak ngaku.. Tp muka dia cam kenal.. aku ckp ket dia.. muka encit ni cam penah tgk tp dimana ya?? dia ckp dia Johnny Depp.. mak aih.. tekejot gue.. Pehtu dia soh aku sign kt baju n lengan dia guna marker.. Konon otograp ler.. dia ckp dia minat ngn lakonan aku.. herm.. kalu korang xcaya.. korang tgk la gamaq otograp tuh..




Ni gamaq aku masa p pasar td.. Lawo kan aku??









Ni time dia ugut kalo xmo sign dia nk tembak pala dia.. guna jari pun boley dia ckp







Lengan kanan dia.. yg nmpk sipi tuh aku sign.. terpaksa dh muka cam artis..




P/s: Kengkawan.. jgn le berhasad dengki ngn aku ni.. walopun joni dep ni minat kt aku.. igt aku ni calis teron.. Korang kena belajar tima kenyataan nih walopun pahit bt korang!!

Isnin, 15 Disember 2008

Raya Ajinomoto!!

Raya aji ni kami celebrate di umah mak mentua aku kt kodiang, kedah.. Adat org berkahwin.. kena wat rotation supaya fair n square.. Senang cite.. Btolak blik jumaat mlm koi 9.. g umah aku dlu.. tengari sabtu tuh.. mak aku ajak g nuri kwen sdara dia.. aku pun ikot la.. sbb xler jauh sgt.. kami p ngn maksu aku n tok aku.. Peh tu ptg baru blik kodiang.. Raya masak mee/ bihun/ kotiaw tomyam. Tp pic xbyq la.. sibok raya.. Aku kekadang rasa eran gak camne org leh snap many pics during raya.. Aku nih.. last raya puasa pun xsmpt nk amek byk gak.. pendek kata raya jek misti terlupa nk snap... Walopun sket aku tempek gak r kt sini.. utk kenangan..

1. Spupu aku nunjuk lidah kaler peh mkn gegula kt kenuri

2. Jarit dok min keta

3. Jarit n paksu mad

4. Ayah jarit kena lindih secara berjemaah





1. Jarit demo jalan.. ngn bangganyer!! Hinss..hinsss..hinsss...

2. Tunjuk dia terel cangkung sambil ngambik barang lax..

3. Mak2 sdara pupu zarith..

Khamis, 11 Disember 2008

AdaOK ke TarakOK??

Hik..hik..hiksss.. memola masuk pun dah tertawa-tawa kesukaan.. :D Ayuh2 joget sampei pagik!! Auww.. auwww!! Sonok banget g odisen OIAM bebaru neh.. aku rasa kami bertiga mmg berjaya.. tgk laa nnt kt tibi buruk korang tuh.. akan kuo memuka kami bertiga.. rugi r juwin.. rini.. n bismi.. xikot.. xglamer r korang nnt.. hehehe.. Ok.. odisen tu berlangsung di Redbox Sogo selama 2jam.. pada hari jumaat arituh.. bermula dari 12.30 tengari.. ramai peserta yg hadir utk diuji kemantapan bokel mereka.. termasuk la golongan bani Adam yg coti sbb piyet.. (guna suara Aidil - Melodi) terngiang2 kt linga aku neh.. Aku pun nk mensen kt sini I really enjoyed this xtvt.. rasa cam masa cepat berlalu jek kt situ.. Aku xmo cite lelebih sbb sue dh cite.. kalu korang blum baca entry sue.. better korang g baca dlu k.. so now.. aku paparkan detik2 kegemilangan aku.. sue.. n pyda.. akhir kata dari aku.. Hellow Mesia Brunai.. vote 4 lynne..Hang kata hang tera.. hang p r.. Watawatoccyy!!! (tagline aku nih!! dh siap cari dah) So.. meh kiter Layannn!!

1) Tgh tgu bas ker lif neh??

2) Jom.. terjah (ganti abg Nas)

3) Mende paling penting kt sini..

4) Tgh kusyuk dgr sora calon bernama pidah





1) Sdap nyer sora lynne ni ujar sue..

2) Interframe jek!!

3) Syok sniri.. cit!!

4) Duet sue n aku





1) Peserta yang mengalami saket puan!!

2) Redbox yang dilitupi salji.. (ngalahkan eskimo)

3) Lagi peserta saket puan.. (erm..ley tahan byk gak)






Isnin, 1 Disember 2008

Party Tupperware!!

Demo loni doh tok supo mulo.. tok beghani kawe nok tego.. tgk keling ujong mato... tu jek yg aku taw pong.. hik..hik..hik.. saja jek boh tajok pati tapewei.. maklom la.. kalu ada pati tapewei misti ada demo kan?? kalu de demo misti ada pati tapewei tuh kan?? herm.. ni bkn per.. jemaat mlm sabtu retu.. aku gatei2 tgn mekap spupu aku neh.. nnt dia kombo leh r dia mekap... dengan berbekal kan ngn barang basic sahaja.. bkn de barang mekap popesnel pung.. cuma de foundation REVLON.. bedak MAC yg dia baru bli.. blusher.. lipstick + lipgloss.. eyeliner.. n last but not least eyeshadow.. so aku demo la kt dia.. (konon terel laaa padahal muka sniri pun camtu gak.. poyo jek!!). Sesambil mekap sesambil bergotong royong masak tomyam ngn makngah aku.. Ntah naper aku gatei tangan sgt nk mekap.. dia ckp pakei baju kaler biru purple sket.. mang le aku letak kaler ungu voilet sket.. tp nnt kalu lam camera siang xnmpk sgt.. kira sweet like chocolate la nnt.. Tp kan.. muka dia slepas mekap tu.. cam penah ku lihat tp di mana ya?? cam nasa ajis pun de gak.. (pandai gak aku wat bg jd cam nasa ajis..) herm.. ni la hasil nyer dr camera xpopesnel aku.. bla ntah nk bli camera popesnel lak.. misti beh kan?? kan??

dah siap!!

siap demo pakei jubah lg..

Pemli Makngah + Tok Mai Umah Aku!!

Mlm jemaat nan lalu.. makngah aku sekoga membawak tok aku sama.. meh umah aku.. Niat soci murni derang nk bwk anak sulung dia.. yakni sepupu aku sharina tu g kombobesen kt uitm sah alam.. Ari jemaat pepagi tuh.. aku bwk le derang g uitm utk amek jubah.. 2 org jek yg xikot ops kali ni.. iaitu laki aku.. ofkos keje.. n pakngah aku.. dia de ops dia sniri.. tak lain xbukan.. ops mancing kt kolam berbayar ngn adik bungsu dia di kolam sekitar kwsn berdekatan ngn kwsn kami gak.. so.. aku la kena drive avanza derang tuh.. derang xbopa pemiliyer sgt ngn kosan2 sekitar neh.. lelagi ngn kosan lam uitm tuh.. lagi r bersimpang siur.. berwanwei.. beryuten.. beronabaut.. (lantak korang r kalu xpaham..)

peh jek operasi memberkas sehelai jubah.. kami pun trus r ngn hobi kami (mostly lam yg ikot tu g uitm tu mempunyai hobi yg sama kecoli tok aku ngn zarith kot) So kami dairek g midbeli soping sente.. parking zone G tkt 3.. sbb masa lalu zon a.. b.. tuh dh full.. lupa bawk keta anak aku tuh.. terpaksa ler trun g ground flr pnjam midvalley nyer baby jogger.. Letak jek lam tuh.. bg susu.. makngah aku tetepuk sket.. trus anak aku tdo.. Alhamdulillahhh.. pehtu.. kami reraun smp dkt koi satu.. aku n sepupu2 aku suma dh lapo... trun bli roti kt la bohemia tuh.. sementara tgu makngah aku n sharina siap.. pehtu g mkn kt foodcourt ateh skali.. suma bising mahei nk mampos.. aku pun tensi ngn rega yg melampaui batas pokok ubi tuh..

Peh tu lam koi 3 kami blik umah aku.. plan ptg nk masak mee kari.. koi 6 g pasar ngn makngah n pakngah aku.. trus tertuka plan.. n masak bihun/mee tomyam.. slurp.. teringat2 kesedapannyer.. Sorry gambar tdk dpt dipaparkan sbb cameraman terlampau rakus nk mkn..

sok nyer aku ngikot derang suma g banting umah adik pakngah aku.. kalu xikot pun.. bkn de sapa pun kt umah aku.. laki aku blik kg.. de kenuri umah member study dia kt Baling, kedah.. sesampai kt banting tu.. pakngah aku g mancing.. aku g riki tpt jap.. pehtu aku n spupu kuo g jusco bkt tinggi.. aku de mende wajib di beli.. spupu aku lain soping.. tp xbyk choice ler.. kasut pun sket sgt.. nmpk kwsn cam besar sgt... pehtu.. blik tuh.. bwk ank aku n tok aku g tpt mancing.. amek angin petang.. sok nyer g sah alam.. pehtu g subang.. umah maktam.. adik pakngah gak.. mkn nasik tengari..


pehtu aku bwk tok aku n spupu aku g reronda putrajaya n area kl termasok le klcc.. sbb takan tok aku nk ikot pakngah aku nk g mancing kot.. aku switch keta.. bg pakngah aku drive keta aku.. aku drive avanza derang.. anak aku tdo lam keta.. smp putrajaya pun xleh nk amek gamaq dia.. smp klcc jek dia jaga.. ish.. sebot anak aku trus rasa winduuu... bb mama!!


herm.. peh antaq derang kt subang.. aku pun blik umah aku kt damansara damei neh.. derang soknyer yakni ari ni la.. nk g kombobesen spupu aku tuh.. laki aku.. smp aku agak2 lam koi 1.30 mlm td kot.. aku dh tdo..hahahha sori somi.. herm.. aku letey giler.. pg td rasa cam xmo g keje jek.. tp laki aku kejot.. tepaksa le aku bgun besiap g keje gak.. kalu dia diam jek wajib aku xmasukkan entry neh.. ari ni.. Dah r leteh dah...

Jln2 midvalley

Aksi Candid!!

kat Jetty tpt mancing

Kt Putrajaya

Zarith tdo lam keta!!

Wiwish yu e meri kismes!!

Kt luo klcc.. dh mlm maa..